Goed. Over grafisch ontwerp in een tijd waarin alles mogelijk is.

Afstudeerscriptie Goed. Grafisch ontwerp door Stephanie van der Harst

In 2014 studeerde ik af aan Kunstacademie AKV St. Joost met de scriptie ‘Goed. Over grafisch ontwerp in een tijd waarin alles mogelijk is.’. Hoewel sommige informatie wellicht inmiddels verouderd is, is mijn blik als student op het werkveld (van toen) nog steeds relevant. Ben je nieuwsgierig? Dan kun je de scriptie met één klik op onderstaande knop lezen.

“Tijdens mijn studie vroeg ik me vaak af wat het vak grafisch ontwerpen nu eigenlijk inhoudt en vooral hoe groot mijn rol als grafisch ontwerper na mijn studie precies zal zijn. Ik bleef me steeds afvragen wat een ontwerp nu een goed ontwerp maakt. Waarom werkt het ene ontwerp wel en het andere niet – wat is goed ontwerp?”

De publicatie ‘Goed.’ beschrijft haar zoektocht naar dit antwoord. Met dit project wil ik niet alleen een discussie aanmoedigen over wat goed grafisch ontwerp is maar ook ontwerpers aanmoedigen een kritische mening te vormen over hun vak en een aanzet geven tot een effectievere manier van werken.

Na 10 jaar speel met de gedachte om te werken aan een vervolg op mijn scriptie, maar ben benieuwd… zit daar eigenlijk wel iemand op te wachten? Mocht je jouw ideeën hierover met mij willen delen, is dat ontzettend welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *